JOH ungkapan Ponorogo?

Pisuh, wit cilikanku tembung kwi wis enek. Nek didelok soko asal katane pancen saru (JOH => Pejuh) lan jane karepe ngasorake wong utowo perkoro opo wae sing gawe jengkel. Opo maneh nek ditambahi Joh ngasu, Joh njaran lll. Malah sok-sok iso dadi Jih ngasu, Jih njaran. Tapi rehne wis salin rupo, dadi bocah jaman saiki gur iso melu, ning ora ono sing ngerti maksude. Wis pokoke kuwi diarani "PISUHAN" utowo ungkapan kejengkelan. Rehne kuwi wis umum biasa diucapne, tembung sarune wis LUNTUR. Dadi malah iso dadi cirine wong Ponorogo yo ora opo, ben gampang leh mbedakne batihe dewe karo wong liyo, nek ktemu enek paran. Setuju kuwi nggo cirine wong Ponorogo. Dudu ungkapan emosi, tapi sebgai surprise. Ngono Min. Koyo dene tembung Diancuk utowo wis malih dadi Jiancuk. Dening Mas Bey Tirto Grono

Comments